De Wever in jury van Mister Gay Vlaanderen

Openlijke sympathiebetuiging of slimme zet?

De verkiezing van Mister Gay Vlaanderen, een privé-initiatief van Bram Bierkens en zijn partner Ivan Denis (Ambassadeur World Outgames 2013), moet het niet alleen hebben van schoon volk op de catwalk, maar ook van een rist bekende namen die in de jury zetelt. Vorig jaar gaf Mietje Smet -excuses, ‘Pascal Smet’- al de toon aan als sociaal-geëngageerde politicus; tot ieders verbazing volgen dit jaar niemand minder dan Bart De Wever en Annemie Turtelboom zijn voorbeeld.

Een slimme zet met het oog op de komende verkiezingen kan dit niet zijn, want de finale heeft pas plaats op 28 juni a.s. Het decor van de finale is al even verrassend de voormalige 17de-eeuwse Sint-Augustinuskerk in Antwerpen. Dé stad van Bart De Wever, maar in de homogidsen wereldwijd ook getipt als een gayvriendelijke ‘place to be’.

[related-posts]

Ongeacht hun geaardheid, zetelen Bart en Annemie in de jury naast heel wat sympathiserende BV’s: royaltywatcher Kathy Pauwels, Kelly Pfaff, Andrea Croonenberghs, Hans Otten, Davy Brocatus, Lesley-Ann Poppe, Phaedra Hoste, Wendy Van Wanten, e.v.a.

Mister Gay Vlaanderen

Ons land en de regering stelt zich al jaren erg tolerant op t.o.v. anders-geaarde mannen en vrouwen, maar het aantal delicten vanuit een homofoob gedrag neemt verontrustend toe. Daarom willen de organisatoren van Mister Gay Vlaanderen ook de vzw Help Mij ondersteunen. Deze vereniging strijdt tegen elke vorm van homofobie en pestgedrag. Velen onderschatten immers de gevolgen ervan: nogal wat homoseksuelen belanden in een zware depressie of zien zelfdoding als de ultieme verlossing.

Wou je nog weten wat het gedroomde profiel is van Mister Gay Vlaanderen? Voor zo ver ik de criteria kan inschatten, zou Elio Di Rupo geen slechte kandidaat zijn…

Meer info op mistergayvlaanderen.be .