De Vlaamse minister-president is … een Waal

Miss kandidates bezoeken parlement.

Annelies Törös
Annelies Törös, de huidige Miss België 2015

De zestig overgebleven kandidates voor Miss België brachten donderdag een bezoek aan Kamer en Senaat. Organisator Darline Devos vindt het belangrijk dat de meisjes iets opsteken over de werking van het land. De toekomstige Miss België wordt immers een ambassadrice voor onze natie. En ze moeten nog veel leren, zo blijkt, want bij een willekeurige steekproef was het meteen raak. Zo zou volgens de dame heel links op bovenstaande foto de Vlaamse minister-president niemand minder zijn dan Charles Michel… nota bene een Waal. Weet jij wie het dan wel is? (test jezelf!)

N-VA-senator Pol Van Den Driessche leidde de dames rond en had een uitgesproken mening: “Ik maak me al lang zorgen over de historische kennis bij de jongeren en dat is er niet op verbeterd, want niemand wist wie de Vlaamse of de Waalse minister-president is. Dat vond ik heel frappant”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Ook voetballer Thomas Meunier van Club Brugge, tevens Rode Duivel, liet zich via Twitter uit over het ‘incident’ en gebrek aan kennis van de dames.

meuniertwitter