Dit is waarom de jonge Daya uit ‘Orange Is The New Black’ identiek op volwassen Daya lijkt

Treffende gelijkenis.

Geïnterneerde Daya speelt vanaf het begin een belangrijke rol in het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black. Op het einde van het vierde seizoen was zij de persoon die een pistool in haar hand hield. [Vanaf nu komen de spoilers, dus wees gewaarschuwd!] Het vijfde seizoen opent met datzelfde beeld en een paar minuten later zien we hoe Daya werkelijk op een bewaker schiet. Haar actie ontketent een opstand in heel de gevangenis.

Voor wie het zich nog herinnert: Daya kwam oorspronkelijk als een naïef en relatief braaf meisje de gevangenis binnen. Haar actie in dit seizoen is een grote ommekeer in haar verhaal. Het was dus te verwachten dat de makers van Orange Is The New Black Daya’s achtergrond nog eens in de verf zetten. Deze keer leren we meer bij over de relatie tussen Daya en haar moeder, Aleida, in de achtste aflevering “Tied to the tracks”.

Die flashbacks worden niet gespeeld door Daya zelf, maar door een jongere actrice. En wat iedereen opviel, is hoe goed de casting was! Die jonge Daya lijkt ontzettend goed op de volwassen actrice, Dascha Polanco. En dat is ook niet toevallig.

 

(lees verder op de volgende pagina waarom de jonge en oudere Daya zo opvallend goed op elkaar lijken)