‘De Ideale Wereld’ verhuist van VIER naar Canvas

Verandering in het Vlaamse medialandschap.

Het satirische actualiteitsprogramma ‘De Ideale Wereld’ verhuist naar Canvas. Vanaf 5 januari 2016 zal het programma met Otto-Jan Ham en co er van dinsdag tot donderdag te zien zijn om 22 uur. De VRT heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Woestijnvis. Erik Watté, CEO van Woestijnvis, heeft ons dit nieuws zojuist bevestigd.

canvas


De Ideale Wereld zag in 2013 het levenslicht op VIER. Begin november maakte de zender bekend dat er geen vervolg zou komen op het programma door de lage kijkcijfers. Met de overeenkomst is nu besloten dat het programma een nieuw leven zal krijgen op Canvas.

Het is de eerste keer sinds 2011 dat Woestijnvis terug voor de openbare omroep werkt. Canvas laat weten dat het met ‘De Ideale Wereld’ de ideale laatavondafspraak op de zender zal hebben. Door zijn unieke creativiteit en eigenzinnigheid zou het programma perfect passen bij Canvas. Het bestuur is dan ook blij dat het programma bij hen kan blijven voortbestaan. Otto-Jan Ham zal alvast presentator blijven, verder wordt er nog bekeken hoe ‘De Ideale Wereld’ aangepast zal worden naar het DNA van de VRT.

Canvas gaat de rest van de programmering vanaf januari volledig herschikken. Deze vernieuwing zou het bereik van de zender moeten vergroten. Om 20 uur start een uur actualiteitsprogramma’s met het Journaal, Terzake en De Afspraak. Na de kerstvakantie zal de avondprogrammering op Canvas er als volgt uitzien:

– 20 u.: Nieuwsuur met Journaal, Terzake en De Afspraak
– 21 u.: Documentaire of fictie
– 22 u.: Extra time (maandag) / De ideale wereld (dinsdag/woensdag/donderdag)