De horror: dat moment op een rollercoaster wanneer een duif in je gezicht vliegt

Gevaren.

Als we op een rollercoaster zitten, staan we wel eens stil bij de mogelijke gevaren. Zo hebben we schrik van de snelheid en de valhoogte. Misschien vrezen we zelfs dat er een vijs losschiet en we plots de lucht doorklieven. Of misschien zijn we bang dat de attractie blokkeert en we ondersteboven moeten blijven hangen tot de brandweer ons komt redden. Waar we nooit aan denken, is aan het gevaar dat er een duif in ons gezicht zou vliegen. Toch is dat exact wat deze man op de Ferrari rollercoaster in het park PortAventura uit Spanje voorhad.

Video “man op een rollercoaster komt in aanraking met duif”:

https://youtu.be/RYgnZCasoWY

Gruwelijk is het. Eerst kun je de verwarring van zijn gezicht aflezen, dan komt de horror, daarna het besef en uiteindelijk de acceptatie. “Gewoon niet bij stilstaan”, lijkt hij te denken terwijl hij zijn armen in de lucht gooit. We begrijpen het wel. Uiteindelijk heeft hij uren in een rij gestaan en wil hij zijn rit niet laten verpesten door een duif die even verkeerd vliegt. Maar toch, we zouden nooit van ons leven duivenbloed en veren in ons gezicht willen krijgen. Bah!

[related-posts]

Het was trouwens niet de enige keer dat duiven voor problemen zorgden op een attractie. In veel gevallen heeft het best zielige gevolgen voor de beestjes, zoals je in de onderstaande video kunt zien.

(lees verder op de volgende pagina om de video te zien)