Darth Vader is terug! Bekijk de nieuwe Star Wars trailer hier

“Heavy breathing!”

Star Wars is zonder twijfel het grootste succes ooit in de wereld van cinema. De originele trilogie werd met open armen ontvangen en werd dan ook hoog geprezen door zo goed als iedereen. Hoewel er haast niets negatief leek te zijn aan de originele trilogie, werd de tweede reeks van prequel films, die pas jaren later in het prentje kwamen, heel anders opgevat. Met de komst van meer CGI en digitale effecten en het gebruik van enkele meer dan nutteloze figuren (waarvan JarJar Binks de bekendste is) leek de originele fanbasis teleurgesteld te zijn.

Maar gezien deze films ook een nieuwe generatie wist te strikken, was het succes van deze films zeker niet minder op vlak van omzet en kijkers. Ondertussen zijn we toe aan de derde reeks films die het Star Wars universum verder uitbreiden en heeft Disney dit maal de touwtjes in handen. Hoewel velen vreesden dat de nieuwste trilogie zou falen vanwege het bedrijf dat vooral bekend staat voor kinderfilms (en inderdaad een limiet stelt op vlak van geweld), werd de eerste film, gekend als Episode VII: The Force Awakens, zeker gezien als een mooie aanvulling van de eerste 6 films.

Dit jaar mogen we ons echter al verwachten aan een nieuwe Star Wars film die deel zal uitmaken van andere reeks verhalen uit hetzelfde universum, die parallel liggen met de verhalen van de originele episodes. Rogue One: A Star Wars Story zal dan ook tonen wie er de plannen van de eerste Death Star wist te stelen om deze door te geven aan Luke Skywalker en diens piloten, zoals te zien is in Episode IV.

Hoewel een teaser van deze film al te vinden was op het internet, werd de officiële eerste volledige trailer zonet gedeeld en hij is fantastisch! Niet alleen komen er heel wat nieuwe personages aan bod, maar is er ook een oude bekende die zich laat zien aan het eind van deze veelbelovende promo voor wat ongetwijfeld een fantastische film zal zijn.

Video “Trailer Rogue One: A Star Wars Story”