Wie cool wil zijn gebruikt de nieuwe Belgische bieremoji’s!

Op en top Belgisch.

Ben jij een echte bierdrinker?  Dan mogen deze nieuwe emoji’s niet ontbreken op je smartphone.  Vraag je vrienden voortaan niet meer om een glas te gaan drinken met die standaard bierbokaal als emoji, maar kies je lievelingsbier uit!

Digitaal toosten hoeft voortaan dus niet meer met het stereotiepe bierglas dat Apple of Android ons voorschotelt. Vanaf nu kunnen we mekaar eindelijk ook via berichten trakteren op een Belgisch biertje. De federatie Belgische Brouwers en VLAM maken dit mogelijk met maar liefst 60 nieuwe bieremoji’s.

Emoji’s, u kent ze wel: de kleurrijke icoontjes en figuurtjes waarmee we onze diepste emoties blootleggen, grappen uithalen of berichten opfleuren. Ze zijn intussen immens populair en op quasi alle mobiele telefoons beschikbaar. Van gracieuze tangodanseres tot sumoworstelaars: de mogelijkheden zijn eindeloos. Alleen bij de bieren bleven we – tot voor kort – op onze dorst zitten. Daar komt nu verandering in dankzij de federatie Belgische Brouwers en VLAM. We schuiven de klassieke bierbokaal aan de kant en kunnen met fierheid kiezen uit 60 authentieke Belgische bieren. Als dat geen goed nieuws is!

Vier met ons bier

Het idee komt van de Belgische Brouwers, die met dit project de fierheid op ons bier willen stimuleren. De federatie vond al langer dat ons erfgoed zijn verdiende plaats mocht opnemen in de digitale wereld. Liefst 60 Belgische biermerken speelden in op de oproep van de federatie, wat resulteerde in een mooie verzameling minibiertjes. Alle biersoorten zijn vertegenwoordigd, gaande van een frisse pint tot een authentieke lambiek.

Dit zijn ze:

bieremoji


Kies zelf je bier

De emoji’s zijn gratis te downloaden op Apple en Android. Na een eenvoudige installatie kan je de bieren terugvinden in je messenger. Vind je je favoriete bier niet terug? Niet getreurd. Het aantal bieremoji’s zal snel verder uitgebreid worden.

Info: Belgian Beeremojis is gratis te downloaden via de App- of Playstore.