Chinese multimiljonair bouwde een feestje in Frankrijk

Het prijskaartje van dit uitstapje? 20 miljoen euro!

Wat Marc Coucke in ons land betekent kan je vergelijken met de reputatie van Li Jinyuan (57), een Chinese multimiljonair -zij het dan in het zoveelste kwadraat!- die net als Coucke actief is in de bio-industriële en farmaceutische sector en die zich daarnaast bekommert om sociale en sportieve wantoestanden die hij met zijn fortuin probeert recht te zetten. Niet à la Sepp Blatter en de FIFA, maar op z’n Li’s.

Li is de grote baas van het bedrijf Tiens Group Ltd. dat wereldwijd in ongeveer 160 steden actief is. In totaal zet hij maar liefst 12.000 mensen aan het werk en onlangs vierde hij het 20-jarig bestaan van zijn bedrijf in Frankrijk. Mèt de helft van zijn medewerkers, by the way! En men zal het geweten hebben… Parijs, Nice en Monaco hebben aan deze vierdaagse verjaardagsparty een slordige 20 miljoen overgehouden!

De gulle bedrijfsleider reserveerde in Parijs een volledige dag het Louvre af voor zijn werknemers en reserveerde 140 verschillende hotels om al dat volk te slapen te leggen. De volgende dag bezocht men de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe.  En een dag daarna ging het richting Nice met de trein. De Franse spoorwegmaatschappij moest twee extra treinen inzetten om de verplaatsing vlot te laten verlopen. En in Nice en Monaco werden nog eens 4.760 hotelkamers geboekt om Li’s werknemers onder te brengen. En Li trakteerde er al zijn werkmensen op een rijkelijke keuze aan eten en drank.

[related-posts]

Uit wederzijdse dankbaarheid hadden de werknemers -allemaal in een blauw of wit uniform uitgedost- stiekem een recordpoging op touw gezet. Met 6.400 personeelsleden bouwde men de langste menselijke keten ooit en gezamenlijk vormden zij de zin “Tiens’ dream is Nice in the Côte d’Azur”. Knap bedacht: niet alleen reclame voor Li’s bedrijf maar ook voor de stad Nice!…

Video “Tiens Dream In Nice”: