Cadeaubonnen: niet altijd een ideaal geschenk!

Vanaf nu kan je ze ruilen, verkopen of delen.

Hoe dikwijls is het joú al niet overkomen? Je moet naar een verjaardagsfeestje, maar je hebt geen idee wát te kopen voor de jarige. Velen zijn te verlegen of vinden het te hoog gegrepen om een ‘verlanglijstje’ naar de genodigden te sturen, anderen worden bedacht met cadeautjes, waarmee ze helemaal niet in de wolken zijn.

De jongste jaren is er een hele commercie ontstaan rond cadeau-, kortings- en tegoedbonnen. Keuze zat en de schenker gaat uit van de idee dat ze de gevierde ermee plezieren. Ik heb er zelf een paar op mijn prikbord hangen, maar die blijken intussen al vervallen. En dan nog: wat moet ik als alleenstaande 60-plusser met 2 filmtickets (zak popcorn incluis!), terwijl ik me minstens 20 km moet verplaatsen om de bedoelde bioscoop te bereiken?

[related-posts]

Een Vlaamse jongeman kwam onlangs op het idee om een website uit de grond te stampen, waarop men gratis ‘ongewenste’ bonnen kan ruilen, verkopen of delen. Op deze manier kan iedereen op een gebruiksvriendelijke manier zijn ‘verkeerde’ geschenkje verzilveren.

Sinds zijn site in omloop kwam, blijkt bondoos.be te beantwoorden aan een vraag die door niemand voordien werd ingevuld. Er blijken immers zoveel totaal uiteenlopende cadeaubonnen te circuleren, dat de jongeman vraag en aanbod noodgedwongen heeft ingedeeld in categorieën: van Wellness & Sports en City & Travel over Hobby & Dieren en Beauty & Gezondheid tot Kids & Toys en Auto & Moto.