BIZAR VERHAAL: Laceys ouders logen heel haar leven over haar huidskleur, totdat ze het duistere geheim ontdekte

De grote leugen.

Lacey groeide op in een welgestelde Joodse familie, met een lange en uitgebreide familiestamboom. Ze bracht haar jeugd door in Woodstock, New York, in een compleet blanke samenleving. Als kind was zij altijd het meisje met de donkere krullen en bruinere huid. Maar hoe kon dat? Ze was niet geadopteerd en haar ouders waren allebei wit. In de fotoalbums van de familie werd al snel een oplossing gevonden. Eén van de grootouders aan haar vaders kant, kwam uit Sicilië en had blijkbaar ook een huid die gemakkelijk bruinde. En haar krullen? Die kwamen waarschijnlijk van haar mama. Voor Lacey was het als kind haar antwoord op vervelende vragen van buitenstaanders. Maar hoe ouder ze werd, hoe duidelijker het werd dat er iets niet klopte.

VIDEO: Documentaire ‘Little White Lie’

Toen ze naar de middelbare school ging, kwam ze in een meer multiculturele omgeving terecht. Op die school zaten ook Afro-Amerikanen en mensen met een gemengde etniciteit. Zij verweten Lacey dat ze zichzelf als “wit voordeed”, terwijl ze eigenlijk Afro-Amerikaans was. In dezelfde periode kreeg ze haar eerste vriendje die zowel wit als zwart van origine was. Hij probeerde haar duidelijk te maken dat er iets niet klopte en bij Lacey begonnen de eerste twijfels over haar afkomst te ontstaan.

[related-posts]

Al was het pas op de de universiteit dat ze meer en meer vragen begon te stellen. Tijdens haar inschrijving werd ze op basis van een foto ingedeeld bij de zwarte studenten. Tussen mensen met een even donkere of donkerdere huid als zij had en dezelfde soort krullen. Ze begon zich meer en meer thuis te voelen. Tegelijkertijd zaten haar ouders in een scheiding. Lacey had steeds meer het gevoel dat zij één van de oorzaken van de ruzies van haar ouders was, want haar vader deed met de dag afstandelijker tegen haar. Dus besloot ze eindelijk, op twintigjarige leeftijd, om antwoorden te vragen aan haar moeder.

(lees verder op de volgende pagina)