Belgische topvoetballers zijn best betaalde van Europa!

Gevolgd door Montenegro.

Dit blijkt uit een onderzoek van SportingIntelligence. Bij het samenstellen van de ranking hield men rekening met de 5 belangrijkste voetbalcompetities van Europa, kortom de ‘big 5’: de Engelse Premier League, de Franse Ligue 1, de Spaanse La Liga, de Duitse Bundesliga en de Italiaanse Serie A.

voetbalrankingsalaris3-2 voetbalrankingsalaris2-2

De meeste Rode Duivels zijn in één van deze competities actief. In het totaal maken 34 Belgische profvoetballers deel uit van één van de buitenlandse topploegen. Blijkt nu dat zij ook de bestbetaalde spelers van Europa zijn.

Deze kerels verdienen gemiddeld 2,2 miljoen Britse pond, omgerekend een slordige 3,3 miljoen euro per jaar, per speler! Ter vergelijking: de 398 Spanjaarden die in deze competities actief zijn, moeten tevreden zijn met gemiddeld 1,2 miljoen pond, zo’n 1,8 miljoen euro.

[related-posts]

Volgens SportingIntelligence moet je onze Belgen ook op wereldniveau (!) aan de top gaan zoeken van de grootverdieners in het voetbal! Ter vergelijking: in Brazilië verdient een sterspeler ongeveer 1,7 miljoen pond per jaar en in Ghana ‘slechts’ 997.443 .

SportingIntelligence merkt op dat het voor een natie van 11,2 miljoen inwoners -een vijfde van de Engelse bevolking- een hele prestatie is om een reeks uitzonderlijke voetballers als Thibaut Courtois, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Vincent Kompany en Marouane Fellaini te hebben voortgebracht.

Terzijde: in de lijst van ‘de rijkste Belgen’ staan drie van ‘onze jongens’ ook vrij hoog genoteerd. Daarin staat Eden Hazard met een vermogen van plusminus 33.535.000 euro op de eerste plaats van rijkste voetballers. Marouane Fellaini (32.315.000 euro) en Vincent Kompany (24.737.000 euro) staan op plaats twee en drie.