Auteur Pieter Aspe: “Boek.be is schimmige vzw die veel winst maakt”

“De uitgeverijen betalen fortuinen om er te mogen staan. Zo betaalt uitgeverij WPG voor een stand van 1.100 vierkante meter – een grote stand wel – 550.000 euro voor twee weken.”

“Dit slaat echt nergens op”, is de reactie van Boek.be-woordvoerder Alexis Dragonetti in de kranten van het Mediahuis. “Wie als beursbezoeker wat creatief is, zal via een uitgeverij of een mediapartner al vlug aan een gratis ticket geraken.”

“Voor de tien euro toegangsprijs bieden we een unieke belevenis. De medewerkers van Boek.be werken het hele jaar door. Ik ben te allen tijde bereid om dat aan mijnheer Aspe zelf uit te leggen. Onze Boekenbeurs geeft de auteurs vandaag een grote visibiliteit.”

“Het feit dat ze elk jaar weer present zijn, betekent toch dat de opbrengsten van de boekenverkoop op de Boekenbeurs zeker opweegt tegen het standgeld dat ze moeten betalen.”

Dat de mindere opkomst een gevolg is van de inkomprijs? “Er zijn nog vier dagen te gaan, waaronder enkele waarop veel scholen op bezoek komen en een weekend dat meestal ook veel mensen lokt.”