Altijd en overal een dak boven je hoofd

Nieuw hebbeding voor fietsers.

Heel aantrekkelijk ziet het er niet uit en aerodynamisch al evenmin, maar ik kan me best voorstellen dat fietsers dit een aardig cadeau zullen vinden. Met de ‘Roofbi’ (afgeleid van Roofbike, een ‘fietsdak’) zit je in dit regenland droog op je fiets en bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je kind op het achterzitje.

Verwonderlijk dat een gelijkaardig attribuut nog niet eerder op de markt kwam en op het eerste gezicht is dit model best aan vervolmaking toe. Want waar zijn de ruitenwissers? En wat doe je bij grote sneeuwval of ijsvorming? Naar mijn gevoel is dit ding zelfs gevaarlijk bij hevige windstoten en lijkt het me ook niet ondenkbeeldig dat de binnenkant van het plastic snel aandampt, waardoor het zicht danig wordt beperkt.

[related-posts]

Maar goed, ik moet de eerste rijdende tent nog tegenkomen, maar weet nu alvast dat ik er als autobestuurder toch met een kleine bocht omheen zal rijden. De Roofbi mag dan wel plooibaar zijn en gemonteerd in 3 minuten, bij een valpartij plooit hij wellicht vanzelf en in minder dan 3 minuten.

Wie toch interesse heeft, meer info vind je op roofbi.com. Maar als je dit aankoopt (kostprijs: ongeveer 120 euro), ben je bijna verplicht om ook een duo ferme zijspiegels aan te schaffen.

Als je de moed hebt om volgend filmpje van 8 minuten uit te kijken, vermoed ik dat je nog liever een kastje van Ikea in elkaar steekt:

Video opstellen:

https://www.youtube.com/watch?v=nTh1Z33xHcE