Alleen deze mens zou auto-ongeluk met stevige impact overleven

Schrikwekkend!

Wereldwijd vallen jaarlijks 1,25 miljoen doden in het verkeer. Bij een auto-ongeluk heb je 1 kans op 5000 dat je het leven laat, terwijl dat in een vliegtuig bijvoorbeeld maar 1 op 11 miljoen is. Om maar te zeggen dat het verkeer op de weg een groot risico inhoudt.

Speciaal daarom heeft The Transport Accident Commission of Victoria in Australië, een menselijke pop ontworpen die gebouwd is om auto-ongelukken met een stevige impact te overleven. Kunstenaar Patricia Piccinini maakte de pop met hulp van een traumachirurg en een specialist in het analyseren van crashes.

Het uiterlijk van de pop is schrikwekkend. Het doet je meteen beseffen hoe vreselijk een mens er zou moeten uitzien om een ernstig auto-ongeluk te overleven. Zo heeft Graham, zoals de pop heet, geen nek en dat is erg belangrijk. Die kan hij dus onmogelijk nog breken.

Voorts heeft Graham een verstevigde schedel zodat zijn hersenen niet beschadigd kunnen raken. De stevige huid wordt nog eens extra versterkt door luchtzakken tussen zijn ribben. De knieën buigen dan weer in alle richtingen. Toch wel akelig, die Graham.

Video: Alleen deze mens zou auto-ongeluk met stevige impact overleven