Aisha uit The Sky is the Limit heeft een opvallend verleden

Partner van zakenman Philip Cracco.

aishaphilipHet nieuwe seizoen van The Sky is the Limit loopt momenteel op VIER. Zakenman Philip Cracco steelt daarin de show met zijn partner Aisha Van Zele van Sri Lankaanse afkomst. Sommige mensen zullen haar mogelijk nog herkennen, want tien jaar geleden kwam ze in het nieuws omdat ze als kandidate van allochtone afkomst verkozen werd voor … het Vlaams Belang.

“Aisha was gefascineerd door Filip Dewinter”, zegt Werner Marginet, fractieleider van die partij in Lokeren aan Het Nieuwsblad. “Ze wou hem graag ontmoeten, en dus zijn we met zijn drieën gaan eten. Ze twijfelde vanwege haar huidskleur eerst om op te komen. Maar uiteindelijk ging ze toch op de lijst staan, en werd ze verkozen.” Ze pleitte zelfs voor een avondklok in Lokeren zodat jongeren onder de zestien jaar niet mochten buitenkomen na 22u zonder begeleiding.

“Het was een heel sympathiek meisje, maar de gemeenteraad was te klein voor haar en het ging haar niet snel genoeg. Ze zocht toenadering tot Lijst Dedecker, maar uiteindelijk kwam het niet tot een overstap en ging ze als onafhankelijke zetelen. Vanaf toen gaf ze meestal verstek. Daarna verdween ze uit de politiek. Ik blijf het een sympathiek meisje vinden. En nu heeft ze echt het leven waar ze van droomde”, besluit Marginet.

Aisha wil zelf liever niet meer herinnerd worden aan haar politieke avontuur.