Adoptiemoeder weigert baby na zien aandoening die onzichtbaar bleef voor echo’s

0
1936

Abigail Fisher.

Abigail werd geboren met een misvorming van het gelaat.

De 36-jarige Christina uit de Amerikaanse staat Florida woonde in een caravan en was werkloos toen ze zwanger geraakte. In een allesbehalve ideale gezinssituatie en zonder vader besloot ze haar kindje Abigail op te geven voor adoptie.

Toen de adoptiemoeder het kindje kort na de geboorte kwam ophalen in het ziekenhuis merkte ze iets vreemd op. De baby was ter wereld gekomen met een misvorming van het gelaat, in artsenkringen gekend als het Treacher Collins syndroom. Ze was zo geschrokken dat ze de adoptie afblies.

(lees verder op de volgende pagina wat daarna gebeurde met het kindje)

Moeder en dochter.

De biologische moeder Christina Fisher besloot vervolgens na de eerste emoties om haar baby toch te houden en zelf op te voeden. Abigail kan een normaal leven leiden, maar dat zal door haar uiterlijke kenmerk niet evident worden.

Het aandoenlijke verhaal verspreidde zich al snel via internet in de Verenigde Staten en een inzamelingsactie van enkele vrijwilligers leverde maar liefst 23.000 euro op. Christina ziet het hele verhaal als een speling van het lot en heeft nu besloten om haar ondertussen 1 jaar en 3 maanden oude dochtertje alle liefde te geven die ze nodig heeft.

GEEN REACTIES