Acteur uit Bevergem zwaar aangepakt door Gentse politie

Vernederend en intimiderend.

amarDe populaire Canvasreeks Bevergem maakte dit najaar veel furore en de kijkers leerden door de serie ook weer enkele nieuwe koppen kennen. Daarbij ook die van Zouzou Ben Chikcha die de rol van Amar voor zijn rekening nam. De acteur werd recent ’s middags rond halftwee tegengehouden op straat door de politie.

“Ik ging stoofvlees halen, toen ik plots werd aangesproken door drie politiemannen in burger. Ze vroegen heel boertig om mijn paspoort. Ik gaf het hen en vervolgens moest ik mijn zakken leegmaken, mijn schoenen en kousen uitdoen. Ik stond met blote voeten op de natte grond. Zeer intimiderend. Ik voel me vernederd. Er kwamen enkele mensen voorbij, maar die liepen gewoon door”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

“Neem uw vuiligheid mee zeiden ze nadat ik gefouilleerd was en mocht gaan. Ik snap dat ze controles doen, maar zo intimideren en vernederen? Dan verwijten ze mij nog dat ik ze niet vriendelijk vond. Ik stelde alleen maar vast dat ze me tegenhielden omwille van mijn huidskleur. Ze kunnen toch ook gewoon mijn paspoort bekijken en zien dat ik 44-jarige vader van twee kinderen ben. En acteur. Ik werk me kapot, maar word behandeld als een boef. Ik ben er echt niet goed van.”


(lees verder op de volgende pagina)