7 vreemde feiten over je navel

Eigenlijk is het toch maar iets vreemds!

1. Er bestaan geen twee gelijke navels.

Omdat je navel een litteken is van toen de navelstreng werd doorgeknipt, is iedere navel uniek.

2. Navels zitten boordevol bacteriën!

Een onderzoek uit 2012 bracht aan het licht dat de gemiddelde mens ongeveer 67 soorten bacteriën in zijn navel heeft! Hallucinant!

3. Navels groeien soms dicht!

Bij de meeste zoogdieren groeit de navel dicht of wordt die bedekt met vacht. Bij de mens gebeurt het dichtgroeien van de navel héél zelden, maar het gebeurt!

Screen-Shot-2016-08-17-at-10.20.17-AM


4. Nagelstaren was vroeger een populaire meditatietechniek.

Deze techniek werd Hesychasm genoemd en zou je geest verhelderen. En ja, héél veel mensen geloofden het.

5. Een navel fetisj bestaat!

Het gaat dan voornamelijk over de uitstekende navels. Het is opnieuw zelden, maar er zijn wel degelijk mensen die opgewonden raken van een navel. Sommigen gaan zelfs zodanig ver dat ze hun eigen navel met een scalpel bewerken om de ‘perfecte’ navel te bekomen.

navel


6. De plaats van je navel bepaalt hoe snel je kan lopen!

Een studie heeft uitgewezen dat de snelste mensen een iets hogere navel hebben dan de gemiddelde mens! Meer nog: de navel van mensen met een West-Afrikaanse origine zit ongeveer 4,5cm hoger dan de navel van mensen met een Europese origine!

7. 90% van de mensen heeft een ‘innie’, een putje.

Iedere navel ziet er na de geboorte hetzelfde uit: een bolletje. Bij de grote meerderheid stopt de bloedtoevoer na enkele weken en valt het bolletje af, waarna er een putje overblijft. Bij 10% gebeurt dit echter niet, waardoor die achterblijven met een uitwendige navel. Een verklaring waarom het bij sommige mensen niet afvalt, vinden onderzoekers niet. Toeval zeker?

outie-belly-button-400x400