50 uren op een piratenboot

West-Vlaming breekt wereldrecord in Bellewaerde Park.

‘Guiness World Records’ spreken tot de verbeelding van velen die hun naam of vereniging willen vereeuwigen in het befaamde en meest verspreide boek ter wereld.

Sam Clauw (28) is er zo één van. De afgelopen week vertoefde hij liefst 50 uren ononderbroken op de ‘Piratenboot’, één van de meest spectaculaire attracties in Bellewaerde Park in Ieper. Daarmee verpulverde hij het vorige wereldrecord ‘Langste rit op een pretparkattractie’ met bijna 2 uur. In Chicago zat onlangs een Amerikaan iets meer dan 48 uren op een reuzenrad.

Amurluipaarden

‘Goed zot!’ zou je zeggen, ware het niet dat Sam de prestatie leverde ‘voor het goede doel’. Met zijn actie zamelde Sam 2.351,66 euro in voor het behoud van de Amoerluipaarden die met uitsterven bedreigd worden. Er zouden er nog maar een veertigtal in het wild rondlopen.

[related-posts]

Sinds vorige maand is Bellewaerde Park opnieuw toegankelijk voor het publiek en kan je er een koppel Amoerluipaarden bezoeken. Samen met de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) doen de parkeigenaars een poging om de dieren te vermenigvuldigen, in het kader van een internationaal kweekprogramma. In verschillende zoos ter wereld leven een stel Amoerluipaarden momenteel in dezelfde omstandigheden als in Bellewaerde, om op die manier een rol te spelen in de conservatie van deze dieren.

Of de avontuurlijke Sam Clauw na 50 uren nog goed geconserveerd uit de Piratenboot stapte, is een andere vraag. Mìj zouden ze daar niet in krijgen! Ik word al misselijk als ik in een lift tien verdiepingen overbrug…