24-jarige drinkt 100 dagen geen alcohol. Het effect is verbluffend!

100 dagen zonder alcohol.

Enkele maanden geleden was de 24-jarige Gentenaar, Nick Vinckier, weer eens aan het afzien van een stevige kater die twee dagen aansleepte. Nick voelde zich zowel lichamelijk als mentaal een wrak en hij vond het hoog tijd om zijn levensstijl compleet om te gooien. Op dat moment is hij een uitdaging met zichzelf aangegaan.  De jongeman besluit om voor de eerste keer sinds zijn 14 jaar 100 dagen zonder alcohol te leven.

In het begin vond Nick het moeilijk om op café niet te kunnen genieten van een lekker streekbiertje of een glas wijn bij het eten. Hij moest zichzelf oppeppen en doorzetten. Nick vertelt in zijn blog dat het gemakkelijker is om te stoppen met roken dan om te stoppen met drinken. Wanneer je stopt met roken, wensen mensen je proficiat. Als je vertelt dat je geen alcohol meer drinkt, maken mensen grapjes en nemen ze je niet serieus. Nick neemt niemand iets kwalijk, alcohol zit zodanig ingebakken in onze maatschappij dat het abnormaal is wanneer iemand stopt met drinken.

De laatste 100 dagen waren voor Nick zowat de beste van zijn leven! Nick voelt zich niet alleen lichamelijk veel beter, ook mentaal merkt hij verandering. Zo is zijn geheugen erop vooruit gegaan. Doordat hij geen dagen meer doorbrengt met een kater in de zetel, is er veel meer tijd vrijgekomen voor andere leuke dingen. Het bioritme van Nick is er ook op vooruit gegaan. Hij kruipt vroeger in zijn bed en hij staat ’s ochtends veel frisser op. Nick is gezonder beginnen eten en ging ook meer sporten. In het totaal is hij 10 kilo afgevallen. Nu de uitdaging voorbij is, gaat Nick genieten van een glas rode wijn, maar het gedoe met katers heeft hij volledig afgezworen.

Het effect van 100 dagen zonder alcohol.
Het effect van 100 dagen zonder alcohol.