Woensdag 2 april: Buitenspeeldag!

Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM slaan de handen in elkaar.

Al voor de zevende keer heeft de Buitenspeeldag plaats. Het is een initiatief van de kinderzenders, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid.

Dit initiatief houdt één grote boodschap in: ‘Kom vanachter die tv, computer of tablet en ga buiten spelen!’. In elke gemeente hebben speciale activiteiten plaats en die verschillen van regio tot regio. Het best kun je te rade gaan op de site van Nickelodeon: www.nickelodeon.be/buitenspeeldag .

[related-posts]

Ook verscheidene jeugd- en hobbyclubs werken mee: zo kan je je uitleven in een aantal oude straat- en volksspelen of kan je leren vliegers maken.

shutterstock_129573302Ook de tv-zenders voor kinderen vonden een originele manier om de kinderen naar buiten te jagen. Woensdag aanstaande gaan zowel Nickelodeon, Ketnet als VTMKZOOM over op zwart beeld. Geen enkele excuus dus om binnen te blijven! Bovendien wordt goed weer voorspeld, het kan niet beter.

Vorige weken werd ook al aan de scholen gevraagd om tijdens de Buitenspeeldag de kinderen geen huiswerk mee te geven. Benieuwd of ze die vraag hebben beantwoord…

Ik zal de eerste zijn om een initiatief als dit toe te juichen. Als vraag ik me stiekem af: wanneer roept iemand de Buitenspeeldag voor volwassen werknemers in het leven? Ook dàt zou een feest zijn!