Willekeurige plaats in rugbystadion redt leven

Rugbyliefhebber doneert nier aan jeugdvriend.

In oktober 2013, schonk Louis Munoz een van zijn nieren aan William Lynch.  Dit allemaal dankzij een gelukkig toeval en een grote liefde voor rugby.

Munoz en Lynch hadden elkaar in jaren niet gezien – tot ze toevallig naast elkaar zaten in het rugbystadion met een abonnement op de San Diego Chargers wedstrijden.

Rugbyliefhebber doneert nier aan jeugdvriend.
Rugbyliefhebber doneert nier aan jeugdvriend.

“Louis en ik kenden elkaar als kind, maar verloren nadien contact.  Jaren later, heel toevallig, zaten we naast elkaar voor een Chargers wedstrijd, ” zei William, een middelbare schoolleraar.

Toen William steeds minder naar wedstrijden kwam, vroeg Louis hem waarom.  Zijn vriend legde uit dat het te wijten was aan niercomplicaties.  Louis boodt onmiddellijk aan om te worden getest als mogelijke donor.

“Ik ben zo gezegend dat Louis ervoor gekozen heeft om me dit nieuwe leven in te blazen, ” zegt William.  “Ik kreeg al meer dan twee jaar dialyse.  Mentaal en fysiek was dit het moeilijkste deel dat ik te verduren had, ” zei William wiens nierfalen werd veroorzaakt door een zeldzame ziekte die het nierfiltersysteem aanvalt.

Eens te meer wordt bewezen dat sport goed is voor de gezondheid!