Wereldprimeur: Nederlands ei voorkomt blindheid

In Nederland werden eieren ontwikkeld tegen blindheid.

Wereldwijd hebben 100 miljoen mensen last van ouderdomsblindheid.  Hier kon tot nog toe nagenoeg niets aan gedaan worden.  Vanuit Nederland komt er echter goed nieuws!

Ook maïs bevat de voedingsstof luteïne.
Ook maïs bevat de voedingsstof luteïne.

Uitvinder Jos Nelissen heeft zeven jaar lang samengewerkt met de Universiteit Maastricht voor het ontwikkelen van een oplossing.  Het resultaat is een speciaal ei.

Een van de oorzaken van ouderdomsblindheid is namelijk een gebrek aan sommige voedingsstoffen, zoals luteïne.  Deze stof zit in voedingsmiddelen zoals broccoli, boerenkool, maïs en eieren.

[related-posts]

Om voldoende luteïne op te nemen, zou je al meer dan twee kilo per dag van die voedingsmiddelen moeten eten.  Bijna onmogelijk dus.  De Nederlandse onderzoekers hebben de nodige stoffen daarom geconcentreerd in een ei.

Van deze speciale eieren wordt een drankje gemaakt.  Met twee van die eitjes heb je een voldoende dagelijkse hoeveelheid binnen om de oogaandoening tegen te gaan.

De eieren of het drankje kunnen reeds via internet of sommige apotheken in Nederland aangekocht worden.  De producent hoopt gauw het product wereldwijd te kunnen verkopen.

Video Nederlands ei voorkomt blindheid: