Weg met dat geklungel op het strand!

Zonder gêne je zwembroek aantrekken kàn voortaan.

Op strand

Je kent het wel: in het bijzijn van talloze zonnekloppers proberen je zwembroek aan- of uit te trekken met behulp van je badhanddoek en er terwijl voor zorgen dat die niet van je middel glijdt.

Als andere badsteden het voorbeeld zouden volgen van burgemeester Jean Vandecasteele van Oostende, stonden er op verschillende punten van het strand ‘omkleedhokjes of -cabines’ en zou men van die miserie verlost zijn. In Oostende werden er voorlopig twee geïnstalleerd. De ene ter hoogte van de wijk Mariakerke, de andere nabij het Casino Kursaal.

Omkleedcabine Oostende

“Het is een simpel idee, maar wel zeer handig!” klinkt de burgemeester enthousiast. Het is een primeur voor de Belgische kust, maar in andere landen horen de hokjes al langer tot het algemene strandbeeld. De burgemeester geeft dan ook grif toe dat hij de tip via e-mail ontving van een koppel uit de Baltische staten, dat in Oostende met vakantie was.

We hebben het hier nu wel over zwembroeken aan- en uittrekken, maar het vrouwelijk geslacht dan? Wel, blijkt dat zij doorgaans een gesloten rokje dragen, die bij het aan- en uittrekken van het slipje vanzelf als een veilige handdoek fungeert. En met het aan- en uittrekken van het binkinitopje in het openbaar, blijken nog maar weinig meisjes en vrouwen problemen te hebben.

Zal ik me dan maar een fleurige zomerrok aanschaffen?