Wasmachine zonder stroom

Ideaal voor in ontwikkelingslanden!

De GiraDora wasmachine is een nieuwe uitvinding die voor vele mensen in armere landen een uitkomst kan zijn.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]De machine bespaart tijd, elektriciteit, water en geld, verbetert het comfort en de gezondheid en biedt de gelegenheid om een inkomen te genereren.[/highlight]

Werking:

De gebruiker hoeft enkel het vat te vullen met water en zeep.  De machine wordt afgesloten met een deksel en daarna bediend via een voetpedaal.

Wasmachine zonder stroom 1

Water-, elektriciteit- en tijdbesparend:

In derdewereldlanden is het wassen van kleding een dagactiviteit.  Het neemt dagelijks gemiddeld vijf à zes uur in beslag.

Alles gebeurt met de hand en een wasbord, omdat er geen elektriciteit noch wasmachines zijn.  Elk kledingstuk wordt individueel schoongemaakt.  Dit in tegenstelling tot de GiraDora, die een lading kleren in één keer wast.

Deze innovatieve wasmachine verbruikt geen elektriciteit, maar wordt aangedreven via een voetpedaal aan de onderkant.

Wasmachine zonder stroom 5

Het verbruikt dus minder water, geen elektriciteit en is tijdbesparend, omdat er grotere hoeveelheden tegelijk worden gewassen.  Bovendien heb je je handen vrij om ondertussen nog iets anders te doen.

Betaalbaar:

De GiraDora kost $40, wat minder dan €30 is.  Elektriciteitskosten komen hier niet bij, want het systeem wast én droogt kleren zonder stroomverbruik.

Beter voor de gezondheid:

Door het vele wrijven, de lange tijd spoelen, het voorover buigen en het uitwringen van kleding bij handwas, worden de polsen en rug overbelast.  Bij de GiraDora kan je gewoon zitten.

Wasmachine zonder stroom 3

De centrifugefunctie van het apparaat vermindert ook de kans op ademhalingsproblemen bij kinderen – zoals bijvoorbeeld astma.  Vochtige kleren drogen soms te langzaam gedurende de wintermaanden in ontwikkelingslanden, waardoor er schimmelvorming optreedt.  Dankzij de droogfunctie van de GiraDora is dit geen probleem meer.

Meer comfort:

Vrouwen kunnen voortaan tijdens koud weer of regenweer gewoon binnen wassen, dankzij de afgesloten eenheid van de machine.  Hun handen moeten geen contact meer maken met het koude water, wat huidproblemen kan voorkomen tijdens de winter.

Wasmachine zonder stroom 4

De GiraDora wordt momenteel uitgetest in Peru.  Nadien zou het geïntroduceerd worden op bepaalde plaatsen in Zuid-Amerika en India.

Wasmachine zonder stroom 2

Video GiraDora: