Waarom mannen volgens de wetenschap 2x per week op café moeten gaan

Wie had gedacht dat het zo gemakkelijk was om gezond te zijn?

Als je een man bent en je het goede voornemen hebt om dit jaar een gezondere levensstijl te leiden, heb ik goed nieuws voor jou. Waarschijnlijk vraagt je goede voornemen minder opoffering dan je denkt. Want ‘gezond worden’ associëren we vaak met een verplichting. We moéten meer sporten en we moéten gezonder eten. Wel, blijkbaar mag je ook gewoon op café gaan.mannen-rug-lopen

Dat zegt Robin Dunbar in ieder geval, professor in de psychologie aan Oxford. Hij kwam tot de ontdekking dat mannen die hun vrienden twee keer per week mogen zien, gezonder zijn. Het verbetert niet alleen de mentale, maar ook de fysieke gezondheid, aldus The University Herald. Mannen hoeven niet persé samen op café te gaan. Ze moeten gewoon samen ‘dingen doen’, zoals bijvoorbeeld voetballen of gezelschapsspelletjes spelen. Om de gezondheidseffecten te voelen, is het belangrijk dat de mannengroep uit minder dan vijf personen bestaat en ze minstens twee keer per week afspreken.
Sociale mannen genezen blijkbaar sneller na ziekte en ze zijn ook vriendelijker. Ze zijn daarnaast beter beschermd tegen werkgerelateerde depressies omdat ze zichzelf kunnen opladen na een lange dag op de werkvloer.

Opmerkelijk is ook dat met je vrienden praten via sociale media of de telefoon niet dezelfde resultaten heeft. Mannen die vooral online met hun dichte vrienden contact houden, brengen over het algemeen trouwens minder tijd met hen door. Dus mannen, je hebt het gehoord. Bel je maat op en ga ermee op café. De wetenschap raadt het je aan.

[related-posts]