Vrouw ontdekt zwam van 500 euro in tuin

Uiterst zeldzame delicatesse ontdekt in achtertuin in Aalst.

De paddenstoelsoort morieljes is uiterst zeldzaam en amper te vinden in België.  Voor een kilo verse morieljes tel je op het internet al gauw € 80 neer.  De gedroogde versie kan je kopen aan een € 500 per kilo.

morieljes

Inge Swolfs uit Aalst is bijgevolg erg blij wanneer ze toevallig enkele morieljes ontdekt in haar achtertuin.  “Achteraan in de tuin op een plek waar we de as van verbrand hout gooien: daar groeien ze. Niet toevallig, heb ik na wat opzoekingswerk ontdekt. Morieljes houden van dat soort grond. In mijn tuin heb ik er rond de hoop as gevonden en ook op de rand van mijn terras”, vertelt de vrouw.

De morieljes groeien in de lente, in tegenstelling tot andere paddenstoelen.  Een warm voorjaar stimuleert de groei, dus dit jaar was ideaal voor de zeldzame paddenstoelsoort.

Misschien de moeite waard om eens een kijkje te nemen in je eigen tuin.  Let wel op want de zwam wordt al eens verward met een giftige variant.

Inge heeft alvast genoten van een deel van haar morieljes en de overige op facebook te koop aangeboden.  Er zijn zelfs al nieuwe scheutjes die in haar tuin de kop opsteken.