Vrouw krijgt na 101 jaar een brief van haar opa!

Brieven posten per fles.

De e-mail is niet meer weg te denken uit onze gangbare vorm van communiceren, terwijl het geen eeuwen is geleden dat boodschappen en brieven werden verstuurd met postduiven en postflessen.

briefinfles2

En toch bereikte de meeste post de bestemmelingen. Zelfs al moesten er velen een hele poos op wachten. Tot 101 jaar! Stel je de verwondering voor van de 62-jarige Berlijnse vrouw Angela Erdmann voor, toen er vorige maand iemand aan haar deur stond met een fles, waarin een goed bewaarde postkaart van haar grootvader stak. Een briefprent uit 1913!

Al die tijd had de fles op zee rondgedobberd en in Duitsland wordt deze vondst beschouwd als de oudste flessenpost die er ooit uit zee werd opgevist. Momenteel staat deze unieke rariteit tentoongesteld in het Internationaal Maritiem Museum van Hamburg.

ballonpost

Er zijn nog wel andere manieren om je groetjes over te maken. Tot vandaag worden er in Vlaanderen ballonwedstrijden gehouden. Je weet wel: er een kaartje aanknopen, oeps de lucht in, en zien hoe ver ie geraakt.

Een paar jaar geleden vond ik zulk een leeggelopen ballon in mijn tuintje. ‘Lieve groetjes, Katrien’ las ik op het kaartje. Maar Katrientje was wel vergeten haar e-mailadres of telefoonnummer te vermelden. En zelf had ik niet direct een ballon bij de hand om haar een berichtje terug te sturen…