Volgens onderzoekers kan je best een ballenbad aan je baas vragen!

Werknemers worden terug kinderen als ze nu en dan kunnen ravotten.

Iedereen kent wel het ballenbad in de IKEA-ketens en het is zalig om zien hoe de kinderen zich daarin kunnen uitleven. En eerlijk, denk jij dan nooit bij jezelf: ‘Goh, ik wou dat ik kon meespelen!‘, want zou jij dit als kind zelf ook niet gewild hebben? En waarom niet nù? Na u, mevrouw, meneer!

De uitbaters van de The Pearlfisher Gallery in Londen maakten die verzuchting waar en opende sinds december vorig jaar een ballenbad… voor volwassen! JUMP IN! is een ballenbadinstallatie, waarin maar liefst 81.000 witte balletjes je uitdagen om ze in het bad te vervoegen.

Jack Hurt, de creatieve strateeg van de galerij, staat versteld van het succes maar anderzijds verwondert het hem niet dat de spelende volwassenen naar hartenlust uit de bol gaan in het ballenbad: “Veel studies tonen aan dat spelen wonderen doet voor het creatief denken, efficiënt werken, het bouwen van betere connecties en positieve menselijke relaties.” Hij benadrukt dat de wereld van volwassen meer “speeltijd” kan gebruiken, vooral in de werkomgeving.

[related-posts]

Jack Hart hoopt dat andere ondernemers zijn voorbeeld zullen volgen: “Veel bedrijven beweren wel ‘creatief’ te zijn, maar ze houden hardnekkig vast aan vastomlijnde processen en geconditioneerd denken. Echte vrijheid van denken, uitdrukken en gedrag krijgen daardoor geen kans. Een beetje spel in de werkweek integreren is de sleutel tot een verbluffende productiviteit.

Video “ballenbad voor volwassenen”: