Vader draagt zoon elke dag op zijn rug naar school

Papa wandelt dagelijks 30 km met zoon op de schouders, om zijn kind een toekomst te kunnen geven!

Voor wie in de Chinese provincie Yibin woont, bevindt de dichtstbijzijnde school zich pas op 7,2 kilometer.  Dit weten Yu Xukang en zijn twaalfjarige zoon Xiao Qiang maar al te goed.

“Liefde geeft je kracht” wordt wel eens gezegd en dit verhaal bewijst het.  Elke ochtend staat Yu Xukang om vijf uur op om zijn zoon klaar te maken en naar school te brengen… op zijn rug.  Hij laat Xiao Qiang daar achter, keert terug naar huis en haalt de jongen ’s avonds weer op.

Scholing China

Scholing China

De man legt in het totaal een dertigtal kilometer per dag af.  Zijn zoon kan namelijk zelf geen lange afstanden wandelen, noch fietsen, omwille van verschillende misvormingen aan armen en benen.

Scholing China

Vader Yu Xukang vindt scholing gewoon het allerbelangrijkste voor zijn zoon: “Ik ben fier dat hij al de eerste van de klas is.  Ik ben ervan overtuigd dat hij grote dingen zal realiseren.  Mijn droom is dat hij naar de universiteit kan gaan.  Ik weet dat mijn zoon een fysieke handicap heeft, maar zijn geest is perfect in orde.

Scholing China

Het verhaal heeft verschillende mensen ontroerd.  De Chinese overheid bleef evenmin onverschillig voor de situatie.  Er werd beslist om een klein appartement in de buurt van Xiao Qiang’s school ter beschikking te stellen.  De nieuwe woonplaats is volledig ingericht en aangepast voor mindervaliden.