Tuinieren: de nieuwste hype bij kinderen!

tuinierende kinderen

Meisjes kweken radijsjes

…en knapen telen rapen! Dit zou het motto kunnen zijn van een nieuwe hype bij kinderen van 4 tot 9 jaar. Tuinieren is voor deze leeftijdscategorie momenteel één van de meest populaire hobby’s.

Dreamland, de speelgoedspecialist van de Colruyt Group, staat zelf versteld van het verkoopsucces van hun ‘insectenhotels’ en ‘groentekweekbakken’. Maar ook voor andere winkelketens, zoals Hema en Lidl, is de plotse interesse voor tuinspulletjes voor kinderen verbazend.

tuinierendkind

Na de invasie van kookprogramma’s die de jongste jaren het televisieaanbod domineerden, doet iemand als Bartel Van Riet  -presentator van ‘Groenland’ op Eén-  jong en oud spontaan de goesting krijgen om zelf aan de slag te gaan in de tuin. Net zoals Jeroen Meus je in bevattelijke taal a.h.w. de keuken injaagt, stuurt Bartel je met een schopje de tuin in.

Het lijkt mij voor kinderen ook zoveel toffer om zelf iets ‘levends’ letterlijk uit de grond te stampen en te zien ontwikkelen dan uren met een computergame in de weer te zijn.
[related-posts]

In een ‘groentekweekbak voor kinderen’ zien ze de zaadjes als vanzelf ontpoppen tot heuse plantjes en dat frisse groen wordt in een later stadium een eetbare groente of specerij.

Een ‘insectenhotel voor kinderen’ in je huis of tuin is bij wijze van spreken een tweede tv-toestel. Je schattebouten kunnen er gaandeweg het doen en laten van rupsen, mieren, kevers, larven en wormen uit leren. Een wekenlange, live natuurdocumentaire!

De ervaring wordt nog intenser, als je samen met je kinderen een insectenhotel of een groentekweekbak in elkaar steekt. Tips genoeg op Internet!