Truitjes breien voor pinguïns

4
491

De pinguïnpopulatie over de hele wereld is vrij groot, maar toch sterven er jaarlijks honderden van die jonge beestjes door olierampen en andere vervuilingselementen in de oceanen.

Pinguïn pull

Jaren geleden al lanceerde The International Penguin Foundation een wereldwijde oproep aan alle breisters en breiers om truitjes te maken voor de babypinguïns. En dit was geen grap! Olie tast namelijk de waterdichte laag aan die de beestjes op hun veren hebben, waardoor ze snel afkoelen als ze uit het water komen.

Bovendien voorkomen zulke pulletjes dat de jonge pinguïns de olie van hun vacht proberen te plukken met hun bek, wat leidt tot onoverkomelijke vergiftiging.

Pinguïn pull

Pas de jongste dagen duiken mooie foto’s en beelden op van het resultaat van honderden breiende dierenvrienden. Blijkt dat de Penguin Foundation de wollen truitjes verspreidt onder verschillende centra waar zieke babypinguïns verzorgd worden. En dat zijn er nogal wat!

Pulls voor de jonge beestjes zijn dus nog altijd welkom. Zelfs voor een beginnende breister is dit geen werk van lange adem. Babypinguïns zijn immers maar 30 cm groot. Bovendien kan je zelfs een breipatroon downloaden op www.penguinfoundation.org.au .

4 REACTIES

  1. ik wil heel graag meewerken aan dit project…ik dacht dat een dame uit Blankenberge daar ook aan meewerkte…is dit zo? Ik wou heel graag contact opnemen met die dame ivm het afleveren/verzenden. Grtjs Annick.

  2. waar vind ik een breipatroon in het nederlands en waar verzenden of afleveren

Comments are closed.