Truckers zijn niet altijd stoere binken

Waarom zouden zìj geen hart voor dieren hebben?

Het was een bijna verstopt artikeltje van amper 15 lijnen in de krant van zaterdag: ‘Trucker legt verkeer op snelweg stil voor ganzenfamilie’. Ik werd er zowaar emotioneel van, omdat ik ooit eens hetzelfde heb ervaren. Je raast aan 120 km per uur over de autostrade en in de verte zie je een ganzenfamilie op de berm staan, klaar om de snelweg over te steken. Wat doe je dan?…

shutterstock_gans‘Remmen!’ moet ook een vrachtwagenchauffeur van het transportbedrijf H. Essers hebben gedacht. En met vier knipperlichten aan, waarschuwde hij meteen al wie in zijn zog reed. Dit voorval had afgelopen vrijdag plaats op de E313, richting Hasselt.

Binnen de kortste keren had de trucker met de hulp van enkele collega’s een buffer op de snelweg gecreëerd, stapte uit en zorgde ervoor dat moeder gans met haar kroost van zeven kuikens veilig de autostrade kon oversteken! Vijf minuten lang stond het verkeer er volledig stil en dat tijdens de avondspits! Nadat de ganzenfamilie de overkant bereikte, kwam het verkeer weer op gang.

[related-posts]

Zulke ‘goed nieuws-berichten’ mogen wel meer in het oog springen, vind ik. Mijn persoonlijke verhaal over de overstekende ganzen eindigde enigszins anders. Terwijl ik met aanhoudende remstoten en vier knipperlichten de andere automobilisten probeerde aan te manen om te vertragen of te stoppen, reed een zware BMW losweg op de kroost in. Eén van de kuikentjes belandde tegen mijn voorruit… Een beeld dat ik nooit vergeet!

Ik durf nu alleen maar hopen dat ‘de zwaantjes’ de ganzenhistorie van de trucker in kwestie door de vingers hebben gezien.