Tom en Karl: 2 BV’s met het hart op de juiste plaats

Waes en Vannieuwkerke en hun inzet voor het goede doel.

Vreemd hoe de massa steeds een beroep doet op BV’s om hun affiche te kleuren en ze uitspeelt als pionnen om geld in te zamelen voor het goede doel. Het aantal Vlaamse showbizzmensen die voor zulke evenementen bedankt, is wellicht groter dan het aantal dat er wel op ingaat. We zullen het nooit weten, maar des te groter zou onze bewondering moeten zijn voor de persoonlijkheden die zich belangeloos wegcijferen voor het goede doel en vrijwillig/onbezoldigd hun vaardigheden uitspelen opdat anderen hun voorbeeld zouden volgen. We zien het een beenhouwer, een bakker, een timmerman, een bankbediende of noem maar op niet al te gauw doen!

Twee nieuwtjes sprongen ons het afgelopen weekend in het oog en we zijn de eersten om deze initiatieven te onderstrepen:

1. Tom Waes in de weer voor Unicef:

Tom is ongetwijfeld één van de grootste tv-persoonlijkheden van het laatste decennium. Hij mag op de sympathie rekenen van jong en oud en de jongste maanden kweekt hij ook in Nederland een niet onbelangrijke aanhang van ware fans (Momenteel wordt er ‘Reizen Waes’ uitgezonden). Afgelopen weekend demonstreerde hij nog maar eens zijn fysieke paraatheid. In Gent nam hij deel aan de vijfde editie van de Midzomernachtrun, een looptocht over 10 of 15 kilometer waarvoor bijna 6.000 sportievelingen hun loopschoenen aantrokken.

De uitdaging? Tom Waes startte als allerlaatste en per deelnemer die hij inhaalde zou de organisatie een paar mazelenvaccins aan Unicef schenken. Tom haalde in zijn wedstrijd, de 15 kilometer, maar liefst… 1.005 lopers in, goed voor 2.010 vaccins t.w.v. 2 euro het stuk! Hij liep 1u50 over zijn race door de Gentse binnenstad. Doe dit maar eens na!

Waes kreeg bovenop ook nog eens een cheque van 10.000 euro van de organisatie ten voordele van Unicef. En ja, Tom glunderde en vroeg als tegenprestatie maar één ding: ‘Dos Servezas Por Favor!’…


(lees verder op de volgende pagina)