Spelen na de dood

spelen_na_dood

Verlies kan je omzetten naar iets positiefs…

kindergraf_ryan

Ashlee Hammac, een moeder die haar zoontje Ryan van 5 dagen oud verloor, wou het oudere broertje Tucker positieve herinneringen aan zijn overleden broertje geven door ervoor te zorgen dat hij ook na de dood met zijn broertje kon spelen. Daarom liet ze een zandbak maken in zijn grafzerkje om het verwerkingsproces voor Tucker gemakkelijker te maken en zijn onbegrip en teleurstelling op te vangen. Tucker noemt het graf “het huis van baby Ryan”. Deze bijzondere rustplaats van Ryan helpt Tucker om over zijn verdriet te praten en met het verlies om te gaan.

Het verlies van een kind is een tragische gebeurtenis die je niet kan vatten tenzij je het zelf hebt meegemaakt. Over heel de wereld proberen mensen dit verlies nochtans vaak op een positieve manier te verwerken, zeker als er ook nog andere jonge kinderen bij betrokken zijn. Vaak zorgen ze voor een graf dat de positieve onschuld van het kind weerspiegelt.

kindergraf_canadakindergraf

In Zweden lieten ouders voor de nagedachtenis van hun 5-jarig zoontje een standbeeld oprichten waarop hij zijn favoriete computerspel Pokémon aan het spelen is. Zo blijft zijn kinderlijk enthousiasme tot in de eeuwigheid bewaard. Dankzij de gedenksteen kan het jongetje ook na de dood zijn favoriet game blijven spelen.

zweeds_kindergraf_1  zweeds_kindergraf_2