Solliciteren wordt een makkie

Gloednieuwe app van Accent Jobs.

swop2Voor heel wat mensen is een goede sollicitatiebrief schrijven een hele klus. Deze week pakte het uitzendbedrijf Accent Jobs uit met een primeur voor ons land. Ze lanceerden een gloednieuwe app, die het solliciteren een pak makkelijker maakt: je gegevens invullen, een selfie maken -jawel!- en swipen naar een toffe job. Met SWOP wordt solliciteren een makkie!

SWOP is gebaseerd op ‘Tinder’, de dating-app die je met een selfie in staat stelt bijna rechtstreeks in contact te komen met lotgenoten die ook op zoek zijn naar een lief. In dit geval worden de eenzame singles vervangen door bedrijven die op zoek zijn naar degelijke werkkrachten. Niet makkelijk om het concept te verwoorden, maar misschien kan dit voorbeeld je verbeelding genoeg prikkelen om het te begrijpen: wanneer het bv. gaat om een jobaanbieding in de bouwsector, verschijnt je selfie-snoetje op het lijf van een bouwvakker. Voor alle beroepen werden aangepaste profielen gemaakt.

[related-posts]

Ben je als sollicitant of als werkgever geïnteresseerd, vullen beide partijen hun noodzakelijke gegevens in. Geen interesse? Dan swipe je naar links en ga je naar een andere jobaanbieding of potentiële werknemer. Beide partijen kost dit veel minder tijd en moeite. Maar de werkgever ziet meteen alle kandidaten en de werkzoekende direct alle jobaanbiedingen in zijn sector. Staat een bepaalde werkgever of werknemer je aan, swipe je naar rechts en pas dan worden er nadere afspraken gemaakt via de telefoon.

swop3 swop4 swop5 swop6

Accent Jobs garandeert dat hun medewerkers binnen de 24 uur met je contact opnemen, ingeval jouw ‘sollicitatie’ hun interesse wekt. Je zal sowieso uitgenodigd worden voor een diepgaander gesprek en dan is het aan je eigenste ‘selfie’ om je waar te maken.

[related-posts]

Lijkt me alleszins veel zinvoller dan tegen de sterren op sollicitatiebrieven te pennen die uiteindelijk in vele gevallen belanden in de… vuilnisbak. Het is het proberen waard, toch?…

Video ‘Swop A Job’: