School voor Grote Levensvragen

‘The School of Life’ wil je frisse ideeën aanreiken.

De Britse filosoof-auteur Alain de Botton zag er als eerste de noodzaak van in: een school waar je andere lessen krijgt dan geschiedenis, wiskunde, aardrijkskunde, noem maar op. Hij vond dat er een tekort was aan essentiële ‘levenslessen’, en stampte in Londen prompt ‘The School of Life’ op. Een school zonder banken en lessenroosters, maar gezellige ruimtes waar je met ‘klasgenoten’ kan discussiëren en ervaringen uitwisselen over thema’s waarmee zowel tieners als oudere mensen regelmatig worden geconfronteerd.

Hoe vind je een goed lief? Hoe neem je beslissingen? Hoe vind je een gezond evenwicht tussen je werk en je privéleven? Dit soort van vragen over jezelf, de maatschappij, relaties, liefde en werk worden verpakt in aangename en niet-academische workshops, themalezingen en groepssessies. Blijkt dat de ‘leerlingen’ hier meer voordeel uit halen dan uren bij een psycholoog op de zetel te zitten of zich suf te verdiepen in hoogdravende en ingewikkelde lectuur.

[related-posts]

Video ‘The School of Life’:

De Londense school kende van bij de start zoveel bijval, dat er nu ook een afdeling is opgestart in Antwerpen. In de Muntstraat 2 in het hartje van de stad kan je voortaan ook interactieve lezingen bijwonen of genieten van een kop koffie of een lekkere lunch. Praten met onbekenden over niet voor de hand liggende onderwerpen blijkt vaak makkelijker en therapeutischer dan met je vrienden of familie van gedachten te wisselen. En als retail-therapie meer iets voor jou is, kan je ook terecht in de bookshop van ‘The School of Life’.

Meer info via de website theschooloflife.com/antwerp .