Ronaldo laat zich van zijn beste kant zien

Hoewel de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo wel eens arrogant uit de hoek durft komen, blijkt de grote vedette ook een groot hart te hebben.

Zijn gevoelige snaar werd geraakt, toen hij van een vriend het verhaal hoorde van Erik, een erg ziek Spaans jongetje van amper tien maanden oud. Ronaldo’s vriend vroeg bij wijze van steunbetuiging een gesigneerde shirt van de aanvaller van Real Madrid, die dan later zou geveild worden… Ronaldo betaalde prompt alle behandelingskosten èn de operatie van Erik!

https://twitter.com/realmadridnewsw/statuses/443395109044748288

En dat prijskaartje is niet min. De knaap heeft te kampen met corticale dysplasie, een ernstige hersenaandoening die tot 30 aanvallen van epilepsie per dag kan veroorzaken. Voor iedere medische test en behandeling moesten de ouders 6.000 euro betalen. Een zware hersenoperatie drong zich op, maar daar hangt ook een prijskaartje van 60.000 euro aan vast.

Op het veld was Ronaldo al vaak de reddende engel van zijn team, met dit humaan gebaar is hij dit nu ook van een jong mensenleven. Chapeau!