Prins Laurent is nog zo’n slechte niet!

Zijn weldaden komen nauwelijks in het nieuws.

Hij is ongetwijfeld de meest omstreden figuur binnen de koninklijke familie en meer dan eens werd hij door de media in een kwaad daglicht gesteld. Nochtans is de ‘rebelse’ prins een innemende man en ik kan het weten: we wonen in dezelfde gemeente, we bezoeken dezelfde krantenwinkel en bovendien maakten we onze humanioratijd rond in dezelfde school in Antwerpen.

De prins mag dan al wel eens pissig uit de hoek komen als het over donaties gaat, weinigen weten dat hij op zijn eigengereide manier initiatieven steunt inherent aan zijn persoonlijke interessesfeer. Als dierenliefhebber organiseren hij en de ‘Stichting Prins Laurent’ rond deze tijd van het jaar een tijdelijke nachtopvang voor dakloze hondenbezitters in het Brusselse. De prins doet dit voor het vierde jaar op rij en in alle bescheidenheid. In het bizarre wereldje van de daklozen wordt Laurent op handen gedragen!

[related-posts]

Het is geen geheim dat het merendeel van de daklozen een hond als vaste gezel heeft. De broer van koning Filip pleit dan ook voor een aanpassing van de regelgeving, opdat ook in de normale daklozenopvang -waar doorgaans viervoeters niet welkom zijn- respect wordt getoond voor het baasje én zijn trouwste vriend. Volgens Laurent spelen de honden een meer dan belangrijke rol in het leven van een dakloze.

“Net als muziek of de invloed van de flora in je omgeving, is een dier ongetwijfeld een sterkhouder in het leven van iemand die zich door alles en iedereen verlaten voelt”, stelt prins Laurent, “Daarom moet ook de hond een onderdak hebben, of dacht je dat honden geen kou kunnen lijden?”

[related-posts]

Dit jaar huurde de prins een pand nabij het Centraal Station van Brussel, waar hij onderdak kan verlenen aan zestien baasjes en hun trouwe viervoeters. Ze mogen er verblijven tot eind februari. Vanaf volgend jaar wil Laurent ook in Antwerpen een gelijkaardig initiatief op poten zetten.

Chapeau, excellentie! Volgende keer trakteer ik je op een Vlaamse ‘gazet’ in onze krantenwinkel!…