Prachtige boodschap van topvoetballer

Ibrahimovic is meer dan een shottend prentjesboek!

Topvoetballers en tatoeages: het is een vertrouwd beeld. Lang niet iedereen vindt die atletische ‘bekladde’ lichamen even mooi, maar het zal de voetballers een zorg zijn. Allemaal hebben de tattoos een bijzondere betekenis voor hen.

Wat dit betreft is de Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic(33) een buitenbeentje. Velen dragen de spits van de wereldploeg Paris Saint Germain op handen, anderen vinden de getalenteerde voetballer een arrogante zak. En dit heeft hij in niet geringe mate te danken aan zijn voorkomen. De speler heeft niet minder dan 805 tattoos (!) op zijn lichaam laten inkten en die showt hij maar al te graag aan zijn supporters en voor het oog van de camera. Maar tot gisteren wist niemand wat de achterliggende betekenis is van al die ‘prentjes’.

[related-posts]

Die 805 prentjes blijken allemaal voornamen te zijn. De namen van al zijn liefjes en ex-bedgenoten, zou je dan denken, maar niets is minder waar. Achter die ruige façade van de Zweed zit immers een peperkoeken hart verborgen! Met zijn tattoos wil hij een wereldwijde boodschap uitdragen. De 805 namen staan voor 805 miljoen kinderen en volwassenen. Mensen die in de anonimiteit leven, maar die allemaal… honger hebben!

De topvoetballer heeft een jaarloon van om en bij de 15 miljoen euro per jaar, maar in sommige interviews uit het verleden liet hij al verstaan dat hij een deel van dit geld goed besteedt. Pas nu wordt duidelijk waaraan. Dit is een schitterend filmpje dat in één dag tijd meer dan één miljoen keer werd bekeken via YouTube. Ibrahimovic heeft er alvast een fan bij: ik!

Video boodschap: