Planckendael verwelkomt nieuwe giraffenvlekjes!

Giraf Barbie zette net een sierlijk meisje op de wereld!

Het is feest in Planckendael! Giraf Barbie werd deze ochtend mama van een kerngezond, klein girafje. Na een vlotte bevalling stellen beiden het super. De verzorgers zijn in de wolken. Het is een meisje, het drinkt vlot en is al te zien voor de bezoekers. Met dit mooie weer komt de baby dit weekend wellicht zelfs al buiten.

Planckendael_GirafQ20150612_fotolink (1)


Nog nat:

Gisterenavond gedroeg Barbie zich anders dan anders. De bevalling werd dan ook voor de komende dagen verwacht en Barbie bleef in de stal.

Links mama Barbie op 12/06/2015 die werd afgezonderd, omdat ze eerste tekenen van een mogelijke bevalling vertoonde.  Rechts giraf Quasim, geboren in februari.
Links: mama Barbie op 11/06/2015 die werd afgezonderd, omdat ze eerste tekenen van een mogelijke bevalling vertoonde. Rechts: giraf Quasim, geboren in februari.


Video mama Barbie (avond voor bevalling):


Maar deze ochtend al, ontdekten de verzorgers een nat schatje. Elke boreling bij de giraffen komt voor het allereerst spectaculair in contact met de aarde, ze maken een val van om en bij de twee meter. Het jonge diertje bleek heel vinnig, stond al op haar pootjes en was nog niet helemaal droog. Het werd al liefdevol besnuffeld, gelikt en gezoogd door haar mama. De baby meet zo’n 1m75 en is daarmee iets kleiner dan haar speelkameraadje Quasim, geboren in februari, die 1m90 mat en een jongen is.

girafquasim


Ze gaat nog heel wat groeispurtjes tegemoet om de lengte van mama (tot 4,30 m) te bereiken.

Video “baby-giraf eerste beelden”:


(lees verder op de volgende pagina)