Ouder koppel kiest perfect huis om hond achter te laten

Hond gered en herenigd met baasjes.

Een ouder koppel in Los Angeles kon wegens financiële rederen hun dertienjarige hond niet langer verzorgen.  Daarom besloten ze Otto achter te laten op de drempel van een dierenasiel.

Hondje gered

Een bijgevoegd hartverscheurend briefje las:

“We zijn allebei senioren, ziek en zonder geld.  We kunnen geen dierenarts betalen, noch om hem te laten inslapen.  In al die jaren is hij nog nooit van ons gescheiden geweest, hij kan niet functioneren zonder ons.  Alstublieft, laat hem inslapen.”

De medewerkers van het asiel waren ontroerd door het briefje.  Daarom namen ze contact op met Leave No Paws Behind, een organisatie die oudere honden en honden met medische noden redt.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]Het dier werd behandeld voor een huidaandoening en enkele andere problemen.  Het was duidelijk dat de hond nooit verwaarloosd was geweest, maar dat het koppel onvoldoende financiële middelen had om bepaalde problemen te verzorgen.[/highlight]

Hondje gered

De eigenaars hoorden over Otto’s redding en contacteerden de helpers.  “Hij was ongelooflijk dankbaar en in tranen – het was hartverscheurend, opnieuw,” vertelt Toby Wisneski, de oprichter van Leave No Paws Behind.

De organisatie zal alle medische kosten van Otto dragen en hem verder blijven verzorgen.  Het hondje mocht ondertussen gewoon weer bij zijn dolgelukkige baasjes gaan wonen.

Video over Otto’s redding: