Orthodontist helpt 152 kinderen in Kansas City

Lachen verandert levens.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]Orthodontist Dr. Burleson investeert duizenden dollars aan tijd en diensten om kinderen uit lage inkomensgezinnen opnieuw te laten lachen.[/highlight]

Hij is één van de vrijwilligers bij Smiles Change Lives dat gevestigd is in Kansas City (VS).  De organisatie was bezorgd over de laattijdige behandeling van kinderen wiens ouders geen tandbehandeling kunnen veroorloven.

“Het was ondertussen zo ver gekomen, dat er een wachtlijst van meer dan twee jaar was voor kinderen om een behandeling te krijgen,” vertelt Brooke Vinson, directeur van Program Services.

Locale orthodontisten zoals Dr. Burleson en zijn collega’s namen gemiddeld vrijwillig enkele patiënten per jaar aan.  “Dr. B. wou meer investeren in de Kansas City gemeenschap,” legt Vinson uit, “Hij zei ons om ‘ze allemaal te sturen‘”.

[related-posts]

Oktober vorig jaar kwam Dr. Burleson met zijn eigen initiatief: Share a Smile.  Voor elke nieuwe patiënt in het praktijkencomplex van hem en zijn collega’s, zou hij een Smiles Change Lives-patiënt gratis behandelen.

Bijgevolg zal Burleson in 2014 een ongezien hoog aantal van 152 kinderen uit het Smiles Change Lives-programma aan een mooie glimlach helpen en zo de wachtlijst van twee jaar bijwerken.  Voor zijn diensten sinds 2006, ontving dr. Burleson een onderscheiding.

Smiles Change Lives werkt met meer dan 750 vrijwillige orthodontisten verspreid over de Verenigde Staten en Canada.  Met de hulp van dr. Burleson, werden er meer dan 6.000 kinderen behandeld sinds 1997.

Negen personen kregen dit jaar een onderscheiding voor hun uitzonderlijke hulp in de Smiles Change Lives-missie om orthodontiebehandeling aan kinderen in nood te verlenen.