Onvoorstelbare transformatie van een achtergelaten hond

Hond zo vuil dat hij aanzien werd voor een hoopje afval.

Een bergje vuilnis:

Er zijn vijf keer meer zwerfdieren in de wereld dan daklozen.  Dit hondje was één van hen en werd aangetroffen in een vreselijke toestand.

Het achtergelaten dier werd gevonden vlakbij de luchthaven in Quebec (Canada).  De voorbijganger dacht eerst dat het hondje een hoop vuilnis was.  Geen wonder: het was bijna onmogelijk om enige dierlijke kenmerken te herkennen.

Hondje metamorfose

De grote metamorfose:

Uiteindelijk werd de hond naar de Vereniging voor Dierenbescherming in Quebec (S.P.A.) gebracht, waar hij een heuse metamorfose onderging.  Nog nooit had de organisatie een dier in zulke lamentabele toestand ontvangen.

Hondje metamorfose

“Zijn haar was zo lang dat de hond twee keer groter leek dan zijn werkelijke grootte.  Bovendien was het zo vies, dat het een korst vormde.”

Hondje metamorfose

Drie uur lang hebben zes werknemers het dier verzorgd, geschoren en proper gemaakt.  Onder een enorme berg haar, kwam uiteindelijk een schattige hond tevoorschijn.

Hondje metamorfose

De grote middelen:

“We hebben een kleine cirkelzaag nodig gehad om de korst door te snijden.  Hij zou de winter niet hebben doorgemaakt.  Hij woog 7,25 kg en eenmaal geschoren nog slechts 4,5 kg,” vertelt Denys Pelletier, directeur-generaal van de S.P.A.

Hondje metamorfose

Hondje metamorfose

Hondje metamorfose

Het dier werd vervolgens gedurende een week opgenomen en verzorgd in een dierenkliniek.  Twee dagen na zijn ontslag uit het ziekenhuis, werd hij door een gezin geadopteerd.  Die familie heeft hem ironisch genoeg “Rasta” genoemd.

Hondje metamorfose

Hondje metamorfose