Onbaatzuchtige artiest bouwt onvoorstelbare dingen uit afval en maakt daklozen blij

Deze man ziet oplossingen waar anderen problemen zien.

Elke ochtend rijdt artiest Greg Kloehn rond in zijn wijk om het sluikafval te bekijken.  Uit deze illegaal gedumpte spulletjes haalt de man alles wat hij denkt te kunnen gebruiken als bouwmateriaal.

Huis op wielen

Het begon allemaal enkele jaren geleden.  De Amerikaanse kunstenaar was geïntrigeerd door de tijdelijke huisjes die daklozen voor zichzelf maakten uit materiaal dat ze vonden op de straten.

Dus besliste Greg om dezelfde uitdaging aan te gaan: “Ik wou een huis in één dag maken, zonder geld”.  Een kleine week later had de artiest een eigen huis ter grootte van een auto gebouwd.  Het was een huis op wielen, groot genoeg om erin recht te staan of in te gaan liggen.

Verdere plannen had de kunstenaar voorlopig niet met zijn mobiele creatie.

[related-posts]

Het eerste huis op wielen van Greg Kloehn, geïnspireerd door de huizen van daklozen:

Huis op wielen

Op een regenachtige avond klopte een dakloze vrouw bij hem aan voor een dekzeil.  Greg antwoordde dat hij er geen had, maar toen viel zijn oog op het rolbare huisje: “Charlene, kom morgen terug en ik heb een huis voor jou.”

Zo rolde Greg de dag nadien het huis op wielen de straat op en overhandigde het aan de vrouw.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]”Zodra ik het weggaf, voelde het zo goed aan,” vertelt de kunstenaar, “Waarom had ik er niet eerder aan gedacht?”[/highlight]

Ondertussen heeft Greg veel meer daklozen blij gemaakt met een klein, maar eigen huis.  Samen met een team toverde hij het sluikafval uit de buurt om tot al een twaalftal huizen op wielen.

huisopwielen5

De kunstenaar is wel duidelijk over wat hij doet: het is geen oplossing voor het daklozenprobleem, het is gewoon een manier voor iemand om iets vriendelijks te doen voor een persoon in nood.

[related-posts]

“Het is grappig,” zegt Greg, “ze zijn misschien dakloos, maar ze zijn mijn buren.”

Kunstenaar Greg geeft een huis aan de dakloze Kelly, die al 19 jaar lang geen dak boven haar hoofd heeft gehad:

Huis op wielen

Video kunstenaar bouwt huizen op wielen voor daklozen: