Het nieuwe flamingoplein van Zoo Antwerpen is “een goede zet”

Op 19 juli werd het nieuwe welkomstplein van de Antwerpse Zoo officieel geopend.

flamingoplein Zoo Antwerpen

De ingang van de Zoo werd verplaatst naar achter de kiosk, zodat het plein voor iedereen toegankelijk is. “Een goede zet”, noemde burgemeester Bart De Wever het: vroeger ging men langs de zoo, nu gaat men in de zoo.

Vanaf het plein zien we de flamingo’s in hun nieuw verblijf met vijver. 32 Cubaanse flamingo’s verwelkomen de bezoekers en geven het plein opnieuw kleur.

flamingoplein Zoo Antwerpen - flamingo's

flamingoplein Zoo Antwerpen - burgemeester Bart De WeverMet recht werd het plein “Flamingoplein” gedoopt door de burgemeester.

Het Grand Café Flamingo is prachtig in zijn glorie hersteld. Hier kunnen de bezoekers genieten van Belgische bieren en hapjes. Vanaf het terras heeft men een
mooie uitzicht over het plein  en de flamingo’s.

flamingoplein Zoo Antwerpen - Grand Café Flamingo

Het nieuwe welkomstgebouw, dat aansluit aan het Grand Café Flamingo, herbergt de ledenservice en de nieuwe shop. Later dit jaar kan de bezoeker via een kronkelend pad naar het dak van het welkomstgebouw wandelen, waar hij een indrukwekkend uitzicht heeft over het plein en de tuin.

flamingoplein 5

Aan de andere zijde van het plein wordt de gevel van het vroegere feestzalencomplex in zijn volledige breedte hersteld. Achter deze gevel schuilt de Marmeren Zaal, die samen met de vernieuwde  Elisabeth Zaal het gloednieuwe Elisabeth Center Antwerp vormt dat in november zal openen.

flamingoplein7

Vlak voor de kiosk is een steen met regenpoëzie ingebouwd. Een gedicht dat in de steen is ingewerkt met een speciale folie.

flamingoplein Zoo Antwerpen  - gedicht Bart De WeverBij een zonnige dag is de steen mooi effen, maar als het regent verschijnt een gedicht geschreven door burgemeester De Wever.

flamingoplein0

Van uw verslaggever en fotograaf ter plaatse.