Nationale Mosselweek afgesloten met kookdemonstratie van Chef Guus

Heerlijke Zeeuwse mosselen op Thaise wijze.

Heel wat kijklustigen vanmiddag aan het Hasseltse Molenpoortplein. Chef Guus Coppens van Asparaguus bereidde er namelijk zijn gerechtje met Zeeuwse mosselen. Dit naar aanleiding van de Nationale Mosselweek, waarbij 5 Vlaamse steden bezocht werden met een historische mosseltruck.

Elk jaar in september organiseert het Nederlandse Mosselbureau een ‘Nationale Mosselweek’. De mosselweek die vanmiddag in Hasselt feestelijk werd afgesloten, was letterlijk en figuurlijk een smakelijke editie: Winnaar en Asparaguuschef Guus Coppens van Mijn Pop-Uprestaurant bereidde er heerlijke Zeeuwse mosselen op Thaise wijze. Daarnaast genoten voorbijgangers ook van mosselen klaargemaakt volgens een Provençaalse bereiding.

nationalemosselweek5


Christine Fijnhaut van het Mosselbureau: “Belgen zijn al eeuwenlang verzot op mosselen, en daar zijn wij als mosselsector enorm fier op, zoals we deze week laten zien. Tegelijk willen we hen nog meer de culinaire mogelijkheden van mosselen laten ontdekken. Zoals de chefs hebben getoond, moet je het niet te ver gaan zoeken. Je kan met mosselen in allerlei soorten gerechten alle kanten uit, in soep, als voor- of hoofdgerecht, gekookt, gewokt of gebakken: makkelijk, gezond én superlekker.

nationalemosselweek4


(lees verder op de volgende pagina)