Meer dan 2 miljoen euro voor de strijd tegen kanker

De grote afwezige tijdens ‘slotshow’ was Thé Lau.

Marcel Vanthilt, die mèt baard plots 10 jaar ouder oogde dan hij er voordien al uitzag, mocht aan het eind van de liveshow in naam van de fiere Vlaming het bedrag uitroepen dat de afgelopen weken en in het bijzonder gisteravond werd verzameld om de wetenschap vooruit te helpen in hun strijd tegen kanker. De teller strandde uiteindelijk op 2.335.354 euro en dit is een recordbedrag.

Vanthilt benadrukte dat dit nièt ging om een eindbedrag. Ook de komende weken zullen er nog een aantal lopende acties worden afgewerkt en een paar nieuwe initiatieven op de rails worden gezet. Onder het thema ‘Iedereen tegen kanker’ wil men benadrukken dat elke dag ruim 100 Vlamingen (!) te horen krijgen dat ze kanker hebben. Kortom, de ziekte kan elk van ons treffen en verdient onze permanente aandacht.

De uitzending, waarin Marcel voortreffelijk gesteund werd door de altijd enthousiaste Frank Deboosere, was een vlot en bijwijlen ontroerend spektakel, rijkelijk gestoffeerd met getuigenissen en verrassingselementen die niet alleen zorgden voor een traan maar ook voor een glimlach.

[related-posts]

Dè verrassingsact en hoogtepunt van de avond had Thé Lau moeten zijn die zijn song ‘Iedereen is van de wereld’ ontleende als campagnelied van de actie en het tijdens de show ook live zou komen zingen. De Nederlandse zanger die vorig jaar zelf de diagnose te horen kreeg dat hij lijdt aan keelkanker moest helaas in extremis verstek laten gaan. Te ziek om op te treden.

Maar de afwezigheid van Thé Lau werd perfect ingevuld door Bart Peeters, Ronny Mosuse en Steven De Bruyn die hals over kop een eigenzinnige, akoestische versie van ‘Iedereen is van de wereld’ ten beste gaven. En het resultaat was overweldigend!

Meer info over lopende en nieuwe initiatieven vind je via de site iedereentegenkanker.be .