Maak iemand gelukkig met jouw haar!

‘Geef om Haar’-actie is een onverhoopt succes.

In de lente beslissen vele vrouwen om hun paardenstaart of langharig kapsel in te ruilen voor een korte snit. In plaats van het geknipte haar verloren te laten gaan rond de kappersstoel, kun je er anderen op een bijzonder zinvolle manier mee gelukkig maken.

Al sinds 2008 organiseert het ‘Think-Pink-borstkankerfonds’ in de lentemaanden een actie met als doel haar in te zamelen voor het vervaardigen van niet-synthetische pruiken. Dankzij deze ‘giften’ werden in het verleden al meer dan 3.000 vrouwen met borstkanker financieel geholpen bij de aankoop van een passende en niet te opzichtelijke pruik.

Door de chemotherapie naar aanleiding van hun ziekte verliezen de meeste patiënten hun haar en bijgevolg ook hun zelfvertrouwen. De wetenschap dat ze tijdelijk verder kunnen met écht en duurzaam haar van anonieme donoren, betekent voor hen een hart onder de riem.

[related-posts]

Het afgelopen weekend werd in het Antwerpse Lint de 25.000ste knipbeurt gehouden en merkwaardig is wel, dat 4 zussen tegelijk hun overtollige haar afstonden, samen goed voor 120 cm! Ellen, Jolien, Liesbeth en Margo Goedleven deden dit met veel plezier, want in hun eigen familie bezweken zowel oma als overgrootmoeder aan borstkanker.

De vzw ‘Think Pink’ organiseert wel meer acties in de loop van het jaar, maar deze haarinzamelactie blijft de sympathisanten het best bij. “Het is hartverwarmend.”, zegt woordvoerster Heidi Vansevenant, “Almaar meer mensen laten gedurende een jaar hun haar groeien om het te kunnen schenken aan het ‘Geef-om-Haar’-fonds. Zelfs mannen!”

Zullen we vanaf nu beginnen sparen, heren?

Meer info: think-pink.be .