Liefdadigheid bestaat nog!

Vrouw schenkt 120 fonkelnieuwe trouwjurken aan kringwinkel Genk.

Huwelijk 2

Als je van plan bent nog voor het einde van het jaar in het huwelijksbootje te stappen, wacht dan nog even met de aankoop van een duur trouwkleed. Voor een spotprijsje kan je er binnenkort misschien één op de kop tikken. Fonkelnieuw en nooit gebruikt!

Het opmerkelijke verhaal begint bij een 59-jarige vrouw uit Genk, met name Christiane Diepvents. Niet dat ze zovele trouwjurken voor eigen gebruik had opgestapeld of meer dan honderd huwelijken had afgelast, maar de milde dame baatte 17 jaar een winkel in bruidsjurken en huwelijksaccessoires uit: voiles, juwelen en schoenen inclusief.

Een poos geleden werd ze ziek, waardoor ze niet meer in staat was om dag-in dag-uit in de winkel te staan. Omdat haar koopwaar vrij delicate en modegebonden producten zijn, had ze altijd een grote stock van uiteenlopende outfits in huis.

[related-posts]

Christiane probeerde vruchteloos een overnemer te vinden die met hetzelfde enthousiasme haar winkel zou leiden. Maar nooit kwam ze met een mogelijke kandidaat tot een degelijke deal. Nog liever de hele handel wegschenken aan een goed doel dan te blijven onderhandelen, dacht ze. De kringwinkel in Genk was de begenadigde en de mensen daar waren met dit godsgeschenk niet weinig blij: ze hebben er niet één euro moeten voor neertellen!

Huwelijk 3

Het is ook geen toeval dat de vraag naar een trouwjurk in de kringwinkels regelmatig opduikt. Een bruidsjapon wordt gewoonlijk maar één keer in je leven aangetrokken en wordt algemeen beschouwd als een bijna nodeloze aankoop.

Omdat het hier om een imponerende ‘gift’ gaat, besloot de kringwinkel begin oktober met de jurken en accessoires een ‘trouwbeurs’ te organiseren in de stadsbibliotheek van Genk.